Ktorá skriňa do obývačky? Ponúkame elegantný a praktický nábytok

agata nábytok skriňa do obývačky

Obývacia izba je reprezentatívnym priestorom každej domácnosti. Nie je prekvapením, že najväčší dôraz kladieme na estetiku a funkčnosť tejto miestnosti. V centre obývacej izby sú umiestnené pohodlné sedacie súpravy, ktoré pozývajú členov domácnosti k odpočinku. K pohovkám a kreslám patria komody, vitríny a police, na ktorých vystavujeme zbierku kníh, elegantný porcelán a rodinné fotografie. Na druhej strane, obývacia izba je v mnohých bytoch, najmä v malých, najväčšou miestnosťou. Z tohto dôvodu chceme medzi vybavenie často zaradiť veľký, priestranný nábytok na odkladanie oblečenia a iných osobných vecí. Ako zakomponovať skriňu do dizajnu obývačky tak, aby nenarúšala estetiku interiéru? Skontrolujte!

Neprehliadni: 7 krokov, ktorými sa inšpirujete pri renovácii vášho bytu

Nájdite správne miesto

Skriňa by nemala dominovať aranžmánu. Ak ju umiestnite na nesprávne miesto, môže do kompozície vniesť neželaný ťažký a zdrvujúci efekt. Nová zrkadlová skriňa bude najlepšie vyzerať umiestnená vo výklenku alebo na voľnej stene ďaleko od vchodových dverí. Architekti upozorňujú, že masívny nábytok umiestnený hneď pri vstupe bude nápadný. Zaujímavý efekt dosiahnete, ak si vyberiete model, ktorý úplne zakryje stenu. Model s dverami vo farbe steny splynie s kompozíciou a stane sa jej ucelenou súčasťou. 

Materiál nábytku, jeho štýl, dekory a rozmery musia tvoriť harmonický celok s ostatnými prvkami v miestnosti. Nábytok môžete zostaviť z jednej kolekcie alebo si vytvoriť vlastnú kombináciu, pričom sa budete držať určitých pravidiel. Nekombinujte nábytok s matnými a lesklými prednými stranami. Ak vo vašej obývacej izbe dominujú komody, skrine a iné bezúchytkové skrinky, vyberte si skriňu s posuvnými dverami alebo dverami typu „push to open“. 

Bude skriňa umiestnená v tesnej blízkosti pohovky alebo stola? Klasické dvere sa môžu zachytiť o iné kovania. Tohto problému sa môžete zbaviť výberom modelu s posuvnými panelmi. Venujte pozornosť kvalite vodidiel. Mechanizmy posuvných skríň sú náchylnejšie na opotrebovanie ako klasické závesy.

Tip pre vás: 7 vecí, ktoré prinášajú šťastie a hojnosť do domova: Máte ich na správnom mieste?

skriňa so zrkadlom
agatanabytok.sk 

Skriňa do malej obývačky - priestranný interiér, ľahký dizajn

Výber skrine do malej obývačky môže byť obzvlášť náročný. Aké pravidlá treba dodržiavať pri zariaďovaní miestnosti so stiesneným priestorom? Univerzálne pravidlo architektov znie: čím jednoduchšie a jasnejšie, tým lepšie. Malé miestnosti, najmä s malým množstvom slnečného svetla, zaplnené ťažkým, bohato zdobeným nábytkom a matnými povrchmi sa zdajú byť ešte menšie, než sú v skutočnosti. Vyhnite sa veľkým čiernym skriniam z MDF. Pri hľadaní sa zamerajte na minimalistické, ľahké modely z bielych, krémových alebo svetlosivých materiálov. Výbornou voľbou je kúpiť si model na vysokých nohách. Takýto základ dodá skrini ľahkosť. 

Osvedčeným trikom, ako opticky zväčšiť priestor, je obohatiť usporiadanie o zrkadlo. Hladký povrch pokrývajúci dvere skrine dodá miestnosti hĺbku.   Okrem toho je v domácnosti nevyhnutné veľké zrkadlo. Praktický doplnok, ktorý vám umožní vidieť sa od hlavy až po päty, bude mimoriadne užitočný vždy, keď sa budete chystať opustiť dom. 

Majitelia veľkých obývacích izieb majú oveľa širšie možnosti. V priestrannej obývacej izbe zaliatej slnečným svetlom nie je možné umiestniť veľkú štvordverovú skriňu s čiernymi čelami. Výber dizajnérsky zaujímavých modelov je široký. Môžete si vybrať zo skriní v industriálnom, škandinávskom, glamour a klasickom štýle. Hitom v interiérovom dizajne sú momentálne modely zdobené jemnými lamelami. Skriňa by mala byť doplnená výraznými LED pásikmi. 

Neprehliadnite: Kuchyňa v odtieňoch zelenej - stavte aj vy na tento trend a vneste do svojich priestorov pokoj a eleganciu

Skriňa do malej obývačky
agatanabytok.sk 

Funkčnosť rovnako dôležitá ako estetika

Šatníková skriňa je kus nábytku, ktorý má v interiéri nielen dobre vyzerať, ale predovšetkým dobre slúžiť členom domácnosti. Pred objednaním konkrétneho modelu si starostlivo skontrolujte dizajn interiéru, spôsob konštrukcie a typ materiálov použitých na výrobu nábytku. Skriňa by mala byť priestranná a odolná voči veľkému zaťaženiu. Zvážte, aké predmety v nej budete ukladať. Nastavte si počet zásuviek, políc a tyčí podľa svojich individuálnych potrieb. Nezabudnite, že dobrá organizácia je kľúčom k udržaniu poriadku vo vašich osobných veciach. 

Na aké parametre sa oplatí dbať pri výbere skrine do obývačky? Tu sú najdôležitejšie tipy, ktoré vám uľahčia nákup: 

  •  hĺbka skrinky by nemala byť menšia ako 25 cm. Za optimálnu hĺbku sa považuje približne 60 cm. V príliš úzkej skrini nebude možné voľne zavesiť vešiaky. Pri otváraní nábytku sa vešiaky zachytia o dvierka a poškodia oblečenie;

  • Štandardne sa tyče montujú vo výške približne 90 - 100 cm. Táto výška umožňuje voľné zavesenie búnd a košieľ. Tyče určené na nohavice, dlhé šaty a kabáty sa montujú vyššie, vo výške 150-180 cm;

  • súčasťou návrhu by mala byť široká a dlhá polica na kufor; 

  • vo veľkej šatníkovej skrini si môžete uložiť nielen oblečenie, ale aj žehliacu dosku, vysávač a sušiak na bielizeň.     Skontrolujte, či má vybraný model vysokú priehradku, ktorá umožňuje vkladanie vysokých predmetov   

  • skriňu by bolo dobre obohatiť o ďalšie organizéry, napríklad na spodnú bielizeň alebo topánky. "Zväčšia" kapacitu vašej skrine, vnesú poriadok do vašich osobných vecí a predĺžia ich životnosť.

Zdroj úvodnej fotky: agatanabytok.sk

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE