7 vecí, ktoré prinášajú šťastie a hojnosť do domova: Máte ich na správnom mieste?

Podľa učenia feng shui je zvyšovanie úspechu a šťastia spojené s harmóniou a rovnováhou vo vnútri i okolo nás. Peniaze a šťastie sú taktiež dôležitou súčasťou tohto procesu, pretože finančná stabilita a pocit naplnenia súvisia so stavom nášho prostredia.

Jedným zo základných pravidiel feng shui je udržiavať čisté a usporiadané prostredie. Nevzhľadné alebo neupratané miesta môžu spôsobovať blokádu energie a ovplyvňovať naše myšlienky a konanie. Preto je dôležité mať doma a v práci usporiadané priestory, aby sa energia mohla voľne pohybovať a prinášať pozitívnu atmosféru, ako aj finančnú prosperitu.

Prineste feng shui do vášho domova - ako na to?

Feng shui je starodávna čínska prax, ktorá sa zameriava na usporiadanie priestoru tak, aby prúdila pozitívna energia, ktorá vám môže priniesť šťastie doma, pritiahnuť peniaze, šťastie a bohatstvo.

Ak chcete priniesť feng shui do svojho domova, tu je niekoľko tipov, ako na to:

  • Upravte vstupný priestor: Vstupný priestor je miestom, kde energia vstupuje do vášho domova, takže ho urobte prívetivým a príjemným. Zaistite, aby bol priestranný a čistý, odstráňte neporiadok a zaistite dostatok svetla.

  • Udržujte poriadok: Filozofia feng shui kladie veľký dôraz na udržiavanie čistoty a poriadku vo vašom dome. Uistite sa, že všetky priestory sú dobre upratané a zorganizované, aby ste mohli voľne prúdiť energiou.

  • Pridajte rastliny: Rastliny sú dôležitým prvkom feng shui, pretože prinášajú do domova živú energiu. Vyberte rastliny s guľatými listami a umiestnite ich na rôzne miesta vo vašom dome, aby ste posilnili pozitívnu energiu.

  • Používajte zrkadlá: Zrkadlá sú ďalším dôležitým prvkom feng shui, pretože pomáhajú šíriť energiu po celom dome. Umiestnite zrkadlá na strategické miesta, kde odrážajú prírodné svetlo, aby vytvorili pocit priestoru a svetla.

  • Osvetlenie: Správne osvetlenie je kľúčové pre feng shui. Zaistite, aby vo vašom dome bolo dostatok prirodzeného svetla a doplňte ho vhodným umelým osvetlením. Zvoľte jemné a teplé svetlo, ktoré vytvorí príjemnú atmosféru.

Sledovaním týchto tipov a princípov feng shui môžete priniesť do svojho domova pozitívnu energiu a harmóniu, ktoré prinášajú pokoj a pohodu vo vašom každodennom živote.

Odporúčame: 5 malých krokov k štýlovému bytu: rýchle triky na veľké zmeny!

riešenie feng shui Depositphotos

Pozitívna energia a voľný obeh energie u vás doma

Doma sa snažíme udržiavať pozitívnu energiu a voľný obeh energie, pretože vieme, aký vplyv má prostredie na našu psychickú a fyzickú pohodu. Jedným z spôsobov, ako to dosiahnuť, je udržiavať poriadok a čistotu v našom domácom prostredí. Pravidelné upratovanie a vyhadzovanie zbytočných vecí nám pomáha uvoľniť priestor a umožňuje energii voľne cirkulovať.

Rastliny, prírodné materiály a farby, ako je zelená, modrá a hnedá, nám pripomínajú spojenie so prírodou a prinášajú do domácnosti pocit harmónie a vyváženosti.

Šťastie a peniaze + úspech a šťastie podľa feng shui

Ďalším dôležitým aspektom feng shui je správne umiestnenie predmetov a nábytku v miestnostiach. Napríklad, postava boha bohatstva či rastlina bambus môžu prilákať prosperitu, symbol šťastia, šťastie v rodine, šťastie v práci, šťastie vo vzťahoch, šťastie vo financiách a hojnosť do vášho života. 

Podľa feng shui tipov sa odporúča umiestniť tieto symboly do oblasti domu alebo kancelárie, kde sa nachádza juhovýchodný sektor, ktorý je spojený s prosperitou a bohatstvom.

  • Okrem usporiadania a správneho umiestnenia predmetov je tiež podstatné udržiavať čistý a zdravý životný štýl.

  • Stravovanie, cvičenie a relaxácia majú veľký vplyv na naše fyzické a psychické zdravie, čo môže ovplyvniť aj náš úspech a šťastie. 

  • Podporujte zdravý životný štýl a starajte sa o svoje telo a myseľ, aby ste dosiahli lepšie výsledky vo všetkých oblastiach života.

  • Ideálnym príkladom je aj feng shui spálňa bez televízora či preskladanie nábytku podľa feng shui.

Celkovo platí, že riešenie feng shui nás učí, že harmonizácia vnútornej a vonkajšej energie má priamu súvislosť s naším úspechom a šťastím. Naučte sa byť v rovnováhe s vaším okolím a sami so sebou, čo vám môže pomôcť dosiahnuť osobné a profesionálne ciele, a tým prilákať bohatstvo a prosperitu do vášho života.

Neprehliadnite: Objavte 9 spôsobov, ako prevoňať celý váš domov bez chémie

fontánky podľa feng shui Depositphotos

1. Feng shui obrázky

Feng Shui je tradičný čínsky systém harmonizácie ľudí s ich okolím, aby priniesol šťastie, zdravie a prosperitu. Pri umiestňovaní feng shui do vašej domácnosti je dôležité zvážiť niekoľko kľúčových faktorov:

  1. Vstupná chodba - Je to prvý priestor, ktorý navštívia vaši návštevníci, takže by mal byť dobre osvetlený a udržiavaný.

  2. Obývacia izba - Tento priestor by mal byť centrom rodinnej aktivity a pohodlia. Umiestnite pohodlný nábytok a zabezpečte dobré osvetlenie.

  3. Kuchyňa - Kuchyňa je miestom, kde sa pripravujú jedlá, čo symbolizuje prosperitu. Umiestnite vaše feng shui tak, aby podporovalo zdravé stravovanie a dobrú energetiku v kuchyni.

  4. Spálňa - Priestor, kde prežívame veľa času, takže by mal byť pokojný a uvoľňujúci. Umiestnite postele tak, aby mali dobrý výhľad na dvere a okná.

  5. Kúpeľňa - Udržujte toto miesto čisté a dobre osvetlené, aby sa zabránilo úniku energie.

  6. Home office - Mesto, kde pracujete, by malo byť dobre organizované a podporovať produktivitu. Umiestnite stôl tak, aby mal dobrý výhľad na dvere a okná.

Pamätajte, že pri umiestňovaní feng shui je dôležité začať s čistým a dobre organizovaným prostredím. 

2. Figúrka mačky

Podľa feng shui je dobré umiestniť figúrku mačky na juhovýchodnú stranu vášho domu alebo miestnosti, pretože táto oblasť je spojená so šťastím, prosperitou a hojnosťou. 

Ak nie je možné umiestniť ju na juhovýchodnej strane, môžete ju tiež umiestniť na najvyššie miesto v miestnosti alebo na priečelie vstupnej dverí, aby priniesla šťastie a ochranu do vášho domova.

3. Rastliny prinášajú šťastie

Rastliny môžete umiestniť na rôzne miesta v dome, aby podľa feng shui priniesli šťastie, ako napríklad:

  1. Rastliny v obývacej izbe: Rastliny umiestnené v obývacej izbe môžu prispieť k harmonizácii energií v miestnosti a vytvoriť príjemné a relaxačné prostredie.

  2. Rastliny v spálni: Rastliny umiestnené v spálni môžu pomôcť vytvoriť pokojné a uvoľnené prostredie, čo podporuje zdravý a kvalitný spánok.

  3. Rastliny v kuchyni: Rastliny v kuchyni môžu prispieť k vytvoreniu pozitívnej atmosféry a prispieť k harmónii v rodinnom živote.

  4. Rastliny v pracovni: Rastliny umiestnené v pracovni môžu pomôcť zmierniť stres a zvýšiť produktivitu a kreativitu.

Všeobecne platí, že rastliny by mali byť umiestnené na miestach s dostatkom svetla a vzduchu, aby sa mohli správne rozvíjať a priniesť pozitívnu energiu do vášho domova.

Odporúčame aj: Ako uplatniť feng shui v praxi: Čo zmeniť či upraviť v domácnosti?

feng shui domov Depositphotos

4. Kameň prináša šťastie

Kamene a kryštály môžete umiestniť na rôzne miesta vo vašom dome, aby priniesli pozitívnu energiu a šťastie. Tu je niekoľko nápadov:

  1. Okenné parapety: Položte kamene a kryštály na okenné parapety, aby pritiahli dovnútra slnečné svetlo a pozitívnu energiu.

  2. Obývacia miestnosť: Umiestnite kamene a kryštály na poličky, stolíky alebo iné miesta v obývacej miestnosti, kde sa radi zdržujete. Prinesú vám pokoj a harmóniu.

  3. Spálňa: Položte kamene a kryštály na nočné stolíky alebo pod vankúše, aby vám priniesli pokojný a odpočívajúci spánok.

  4. Pracovňa: Umiestnite kamene a kryštály na pracovný stôl alebo po obvode miestnosti, aby posilnili vašu koncentráciu a kreativitu.

  5. Vstupná chodba: Umocnite pozitívnu energiu vo vašom dome tým, že umiestnite kamene a kryštály do vstupnej chodby, aby vám priniesli šťastie a ochranu.

5. Akvárium

Akvárium je považované za dobrý feng shui nástroj a môže priniesť veľa pozitívnej energie do vášho domova. 

Pre dosiahnutie maximálneho účinku by sa malo umiestniť na južnej alebo východnej strane vášho domu alebo obývacej miestnosti. 

  • Tieto dve miesta sú považované za najlepšie pre umiestnenie akvária, pretože sú spojené s prosperitou, zdravím a hojnosťou. 

  • Ak nemôžete umiestniť akvárium na tieto miesta, snažte sa ho umiestniť na miesto, kde bude viditeľné a prístupné, aby prúdenie energie nebolo blokované. 

  • Dôležité je tiež pravidelne udržiavať akvárium čisté a zdravé, pretože to môže ovplyvniť prúdenie pozitívnej energie vo vašom domove.

6. Fontána

Fontánu umiestnite do oblasti domu, ktorá priláka pozitívnu energiu a je spojená so šťastím a prosperitou. Ideálne miesto by bolo v blízkosti vchodových dverí, aby privítala šťastie a prosperitu do vášho domu. 

Ďalšou možnosťou je umiestniť fontánu do oblasti prosperity (vpravo zadu od vchodových dverí) alebo do oblasti rodiny a zdravia (vľavo zadu od vchodových dverí). Dôležité je tiež udržiavať fontánu čistú a prúdiacu vodu, aby energiu mohla správne prúdiť a pritiahnuť pozitívne vibrácie.

7. Veterná zvonkohra

Veternú zvonkohru umiestnite na vonkajšiu stranu vchodových dverí vášho domu. Ideálne miesto je na južnú alebo severnú stranu, aby bola chránená pred priamym slnečným žiarením a vetrom. Týmto spôsobom bude zvonkohra mať najlepší efekt a prinesie vám šťastie do vášho domova.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE