Kuchyňa v odtieňoch zelenej - stavte aj vy na tento trend a vneste do svojich priestorov pokoj a eleganciu

Kuchyňa v odtieňoch zelenej farby

Trend zeleného dizajnu kuchyne odráža rastúcu túžbu po priestoroch s pokojnou atmosférou a spojením s prírodou. Nie je to len o estetike; zelená tiež symbolizuje udržateľnosť a ekologicky uvedomelé bývanie, pretože mnohí majitelia domov a bytov začínajú byť viac ohľaduplní k životnému prostrediu a implementujú do svojej kuchyne ekologické prvky.

Od upokojujúcej šalvie po odvážny smaragd, zelené palety farieb sú tento rok výrazom v dizajne kuchýň. Od zelených kuchynských skriniek po zelené kuchynské ostrovčeky, pozrite sa s nami, ako môžete začleniť zelenú do vášho kuchynského priestoru.

Neprehliadni: Námornícka modrá v interiéri - 13 tipov, ako si vďaka nej vytvoríte štýlové bývanie

Upokojujúce a jemné odtiene zelenej

Jednou z charakteristických vlastností zelenej farebnej schémy v roku 2024 je rastúca popularita upokojujúcich odtieňov. Od šalvie a mäty až po jemné pistácie sú kuchyne vylepšené odtieňmi, ktoré navodzujú pocit pokoja a vyrovnanosti.

Tieto tlmené zelené tóny vytvárajú príjemnú atmosféru a dodávajú kuchyni nadčasovú príťažlivosť. Ak chcete pokračovať v jemnej estetike, vyberte si pracovnú dosku, ktorá dopĺňa váš priestor a farebnú schému. 

Trendy zelené odtiene v kuchyni

Pokiaľ ide o využitie tejto všestrannej farby na vytvorenie dizajnu zelenej kuchyne, zistíte, že existuje široká škála odtieňov, z ktorých si môžete vybrať. Zelená sa môže pohybovať od jemných, upokojujúcich tónov mäty až po odvážný odtieň smaragdu a olív. Mätovo zelená so svojím ľahkým a osviežujúcim pocitom je ideálna pre menšie kuchyne, kde vytvára ilúziu priestoru a maximalizuje svetlo. Farba šalvie ponúka tlmenejší a zemitejší tón, ktorý prináša pocit pokoja a sofistikovanosti, ktorý je ideálny pre súčasný vzhľad.

Pre tých, ktorí preferujú dramatickejší efekt, je obľúbená smaragdová zelená, ktorá zaručene dodá luxusný a opulentný nádych. Môžete sa dokonca rozhodnúť pre olivovo zelenú, ktorá sa so svojim prirodzeným organickým dojmom skvele hodí do tradičných alebo rustikálnych kuchýň a dopĺňa prírodné drevené povrchy a klasické dizajnové prvky.

Zaujme Ťa: Kuchynská linka po strop - áno či nie? Poznáte jej výhody a nevýhody?

Kuchynský ostrovček v zelenej farbe
INSTAGRAM/adamhunter 

Ako začleniť zelenú do dizajnu vašej kuchyne?

Začlenenie zelenej farby do kuchyne môže byť celkom vzrušujúci proces, pretože máte k dispozícii veľa možností, ako doplniť svoj preferovaný štýl. Ak hľadáte jemnejšiu zelenú kuchyňu, zvážte zelené akcenty, ako sú kuchynský riad alebo malé spotrebičeTakýmto spôsobom začleníte zelenú farbu do kuchynských priestorov bez toho, aby ich zahltila.

Zelené skrinky, kuchynská linka alebo nástenné farby môžu premeniť miestnosť na svetlý a príjemný priestor. Na druhej strane, ak sa vám zdá zelený dizajn kuchyne trochu prehnaný, spárovanie zelenej s neutrálnymi tónmi, ako je biela, sivá alebo drevené povrchy, zaistí rovnováhu a zachová váš kuchynský priestor otvorený a vzdušný.

Nezabudnite na vplyv, ktorý môžu mať aj rastliny. Ak ich dobre umiestnite, môžu do vašej kuchyne vniesť veľa života a zlepšiť celkový prirodzený pocit.

Výrazné a bohaté odtiene zelenej

Ak patríte medzi odvážnych, vsaďte na hlboké a bohaté zelené ako smaragd a lesná zelená. Zelené skrinky, akcentové steny alebo dokonca kuchynské ostrovčeky dodávajú priestoru nádych okázalosti a drámy.

V spojení s mosadznými doplnkami pôsobia tieto luxusné sýto zelené farby v dokonalej harmónii so zelenými skrinkami. Nielen, že smaragdovo sfarbené skrinky vnesú do vášho priestoru pokoj neutrálneho prostredia prírody, ale sú tiež spôsobom, ako premeniť priestory na nadčasové a trendové.

Dvojfarebné kuchyne

Dvojfarebné kuchyne budú vždy obľúbenou voľbou, pretože umožňujú vyhrať sa s rôznymi kombináciami farieb a vytvoriť si tak jedinečný dizaj. Vzhľadom na to, že zelená je pre rok 2024 výraznou farbou, existuje množstvo odtieňov, ktoré budú spolu dokonale ladiť a fungovať.

Či už kombinujete svetlé a tmavé tóny, aby ste vytvorili výraz, alebo kontrastné tóny, aby ste pridali šmrnc farieb, zmiešané a zladené tóny dodajú kuchynskému priestoru hĺbku a vizuálny záujem.

Dynamická kombinácia farieb nielen zvyšuje estetickú príťažlivosť, ale umožňuje aj prispôsobenie podľa individuálnych preferencií a osobnosti.

Dvojfarebný dizajn kuchyne umožňuje rozmanitú škálu štýlov, od nenápadnej elegancie až po odvážne vyhlásenia. Medzi nekonvenčnými, no zároveň harmonickými farebnými kombináciami vynikajú ružová a zelená ako dokonalá zhoda. Aj keď to nie je bežné vidieť ich spolu v kuchyniach, táto kombinácia ponúka nádherný vizuálny kontrast.

Zelené kuchyne
INSTAGRAM/stylesourcebook 

Zelené kuchynské doplnky a dekorácie

Vylepšenie kuchyne zelenými doplnkami a dekoráciami je ďalším skvelým spôsobom, ako začleniť odtiene zelenej do kuchyne. Začnite s menšími detailmi, ako sú utierky, kvetináče alebo skladovacie nádoby – týmto spôsobom môžete do svojej kuchyne pridať štipku zelenej farby. 

Tí odvážnejší môžu zvážiť kúpu zelenej kanvice, hriankovača alebo dokonca chladničky vo vintage štýle. Môžete tiež použiť otvorené police na vystavenie zeleného riadu alebo skla, čím vytvoríte funkčný prvok, ktorý je tiež dekoratívny.

Začlenenie textílií, ako sú záclony so zeleným vzorom alebo kockovaný koberec do dizajnu vašej zelenej kuchyne, prinesie teplo a textúru a pridá určitý vizuálny kontrast, ak je vaša farebná schéma viac monotónna. Nepodceňujte ani vplyv kreatívnych umeleckých diel alebo obrazov so zelenými farbami.

INŠPIRUJTE SA: Odtiene zelenej v kuchyni


Zelená kuchynská linka
INSTAGRAM/homeatspringbank

Zelená v kuchyni
INSTAGRAM/melaniejadedesign 

Kombinácie zelenej v kuchyni
INSTAGRAM/homewithrue 

ako zakomponovať zelenú do kuchyne
INSTAGRAM/theshakerworkshop 

zelená linka
INSTAGRAM/theshakerworkshop 

zelená v kuchyni
INSTAGRAM/theshakerworkshop 

Ako začleniť zelenú farbu do kuchyne
INSTAGRAM/style_the_hawthorns

Zelená farba v kuchyni
INSTAGRAM/carlaelliman

Zdroj foto - úvodná koláž: PINTEREST/lovechicliving.co.uk, PINTEREST/remodelista.com 


0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE