Top 10 prírodných prípravkov proti blchám pre psov a mačky - účinné riešenia z prírody

prípravky proti blchám pre psov a mačky

Prírodný prípravok proti blchám pre psy a mačky je ideálnou voľbou pre majiteľov zvierat, ktorí sa chcú vyhnúť chemickým prostriedkom. Tieto prípravky sú vyrobené z prírodných surovín a majú silné odstraňovacie účinky na blchy, ktoré môžu spôsobiť nepohodlie a zdravotné problémy u vášho domáceho miláčika.

Jedným z najefektívnejších prírodných prípravkov proti blchám je ocot. Ocot má antibakteriálne vlastnosti a pomáha ničiť blchy a ich vajíčka. Stačí zmiešať vodu s octom v pomere 1:1 a nastriekať zmes na kožuch vášho domáceho miláčika. Okrem octu môžete tiež využiť prírodné oleje ako levanduľový alebo tea tree olej, ktoré majú taktiež repelentné účinky na blchy.

Okrem aplikácie prírodných prípravkov na kožuch vášho zvieraťa je dôležité tiež pravidelne čistiť a vysávať jeho pelech, aby sa zabránilo opätovnému napadnutiu blchami. Pri pravidelnej starostlivosti a používaní prírodných prípravkov môžete efektívne chrániť svojho psa alebo mačku pred blchami a zároveň minimalizovať riziko vystavenia škodlivým chemikáliám.

Prečítajte si viac o prírodných prípravkoch proti blchám pre psy a mačky a začnite chrániť svojho štvornohého priateľa bezpečným a účinným spôsobom.

Prírodné repelenty pre zvieratá

Prírodné repelenty pre zvieratá sú skvelou alternatívou k chemickým produktom, ktoré môžu mať škodlivé účinky na životné prostredie a zvieratá. Tu je niekoľko prírodných repelentov, ktoré môžete použiť:

  • Éterické oleje: Éterické oleje ako levanduľa, citrónová tráva, eukalyptus alebo mäta majú silný zápach, ktorý môže odpudzovať hmyz a iné zvieratá.
  • Octová zmes: Zmes octu a vody môže byť efektívnym repelentom pre niektoré zvieratá.
  • Citrónová šťava: Citrónová šťava má silný a príjemný zápach, ktorý môže pomôcť odpudzovať hmyz a iné zvieratá.
  • Soľ: Posypávanie soľou okolo domu alebo záhrady môže byť účinným spôsobom, ako odstrašiť slimáky a iných škodcov.
  • Rastliny a bylinky: Rôzne druhy rastlín ako napríklad nechtík alebo levanduľa môžu byť tiež použité ako repelenty pre zvieratá.

Je dôležité pamätať, že prírodné repelenty môžu byť účinné, ale nie vždy sa môžu rovnať komerčným chemickým produktom. Je tiež dôležité byť obozretný, keď používate prírodné repelenty, aby ste predišli akýmkoľvek možným negatívnym účinkom na životné prostredie alebo zvieratá.

Odporúčame: Tieto potraviny sú pre vášho psa doslova TOXICKÉ!

psy a mačky Depositphotos

TOP 10 prírodných prípravkov proti blchám pre psov a mačky

Existuje mnoho prírodných prípravkov, ktoré môžu pomôcť v boji proti blchám u psov a mačiek. Tu je zoznam Top 10 účinných prírodných riešení.

1. Octový roztok

Zmiešajte rovnaké množstvo octu a vody do spreja a aplikujte na srsť vašich zvierat. Octový roztok odstraňuje blchy a zároveň tiež zjemňuje srsť zvierat.

2. Citrónový sprej

Vytvorte sprej z vody a citrónovej šťavy a aplikujte ho na srsť zvierat. Citrusová vôňa odpudzuje blchy.

3. Rozmarínový olej

Rozmarínový olej má silné repelentné vlastnosti a môže pomôcť v boji proti blchám. Môžete ho pridať do obľúbeného šampónu vášho zvieraťa.

4. Čajovníkový olej

Čajovníkový olej má antibakteriálne a antiparazitické vlastnosti, ktoré môžu pomôcť v boji proti blchám.

5. Levanduľový olej

Levanduľový olej má upokojujúce účinky a môže chrániť zvieratá pred blchami.

6. Eukalyptový olej

Eukalyptový olej má antiseptické vlastnosti a môže pomôcť v boji proti blchám.

7. Aloe vera

Aloe vera je známa svojimi upokojujúcimi a chladivými účinkami na pokožku. Môžete ju použiť na liečbu podráždenej kože po ošetrení proti blchám.

8. Roztok so soľou a sódou bikarbónou

Sódová soľ môže byť použitá na čistenie domova a posteľnej bielizne, aby sa zabránilo opätovnému infikovaniu zvierat blchami.

9. Jablčný ocot

Jablčný ocot môže byť pridaný do pitnej vody vášho zvieraťa, čo môže pomôcť v boji proti všetkým parazitom, vrátane bĺch.

10. Kôprový olej

Kôprový olej má repelentné účinky a môže pomôcť v ochrane zvierat pred blchami.

Môžete vyskúšať tieto prírodné prípravky na boj proti blchám u vašich štvornohých priateľov a udržať ich zdravých a šťastných.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE