RECEPT: Slávnostné éclairs s malinovým pyré z Pečie celé Slovensko

Éclairs sú tradičnou súčasťou francúzskej kuchyne. Ešte ste ich neochutnali? Ide o lahodné dezerty s krémom a polevou, ktoré si zamilujete. Pripraviť si ich môžete aj doma podľa receptu z Pečie celé Slovensko. Tieto vanilkovo-malinové éclairs pripravila súťažiaca Janka. Do jej éclairs sa musíte zahryznúť!

Suroviny na cesto:

  • 250 ml vody
  • 50 g masla
  • Soľ
  • 150 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • ¼ KL kypriaceho prášku

Suroviny na plnku:

  • 500 ml mlieka
  • 3 PL cukru
  • 1 ks vanilkový struk
  • 3 žĺtky
  • 3 KL kukuričného škrobu
  • 125 g masla

Malinové pyré:

  • 500 g malinové pyré
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1PL zlatého klasu

Na ozdobenie:

  • 5 g lyofilizovaných malín
  • 50 g malín
  • Jedlé zlato
  • 2 PL pasta pistacia
  • 50 g pistácií
  • 100 g bielej čokolády

Postup prípravy éclairs:

  1. Vodu, maslo a soľ si dáme variť do rozpustenia, odstavime a za stáleho miešania vsypeme múku s kypriacim práškom, odpalujeme 3 minúty. Preložíme do mixéru a pár minut premelieme nech sa chladí. Následne po jednom pridávame celé vajíčka. Hmotu preložíme do vrecka a striekame eclears.
  2. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a vložíme plech.Pečieme cca 25 minút. Plech vytiahneme a necháme vychladnúť.
  3. Do hrnca si dáme všetky suroviny okrem masla, dobre rozmiešame a uvaríme puding, ktorý dáme vychladnúť. Maslo si v miske vymiešame do peny a po častiach pridávane vychladnutý puding a pistáciovú pastu.
  4. V hrnci zredukujeme pyré, pridáme cukor a v trochu vode rozpustený zlatý klas. Necháme prevrieť.
  5. Zoberieme éclairs a do spodnej časti vstrekneme najprv pyré a potom doplníme krémom.
  6. Zdobíme čokoládou, krémom a malinami.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE