Ako vyčistiť práčku? Stačí na to pár ingrediencií zo špajzy!

Práčky s predným plnením sú síce energeticky úsporné a spotrebujú menej pracích prostriedkov ako z vrchu plnené práčky, ale niekedy majú tendenciu uchovávať plesne a nepríjemne zapáchať. Tým, že svoju práčku vyčistíte aspoň raz za mesiac, budete mať zaručene čisté, svieže a voňavé prádlo. Táto ekologická metóda, ktorú vám dnes ukážeme, nepoužíva bielidlo.

Ako teda na rýchle a jednoduché čistenie práčkyJednoduchý trik stojí len pár eur a používa sa spolu s prísadami, ktoré máte na dosah ruky.

Odporúčame: TOP tipy, ako udržať listy izbových rastlín lesklé a zdravé

čistá práčka

Zdroj: Shutterstock®

Čo na to potrebujeme?

Budeme potrebovať nasledovné suroviny a pomôcky:

  • 2 šálky octu
  • 1/4 šálky sódy bikarbóny
  • 1/4 šálky vody
  • čistú drsnejšiu špongiu

Odporúčame: Neobvyklá metóda pestovania paradajok: Toto musíte určite vyskúšať!

ako vyčistím práčku

Zdroj: Shutterstock®

Začnite zmiešaním sódy a vody v malej miske. Vytvoríte si tak domáci prostriedok na čistenie práčky. Nalejte ocot do odmerky a vylejte ho do bubna vašej práčky. Následne pridajte zmes sódy do zásobníka na čistiaci prostriedok. Nastavte klasický program, taký, pri ktorom je možné najväčšie zaťaženie a nastavte najvyššiu teplotu. Zatvorte dvierka a spustite práčku. Tá za vás odvedie hlavnú prácu. Sóda bikarbóna a ocot prirodzene rozpustia nežiaducich návštevníkov v podobe plesní a osviežia vašu práčku.

Po ukončení prania použite špongiu alebo kefu na vyčistenie všetkých otvorov a tesnení. Tie už čistite čistou vodou. Takéto čistenie by sme mali robiť každý mesiac a pokiaľ máte doma aj sušičku na prádlo, nezabudnite vyčistiť aj ju.

Odporúčame: Ako opraviť pokazené žalúzie? Tieto opravy zvládnete bez odborníka

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE