Prečo si zaobstarať kuchynskú batériu so sprškou?

kuchynská batéria so sprškou

Kto by to bol povedal, že taká obyčajná vec ako kuchynská batéria dokáže prevrátiť váš každodenný život naruby? Ale presne to sa stane, keď vymeníte svoju starú, nevyhovujúcu batériu za moderný kúsok s výsuvnou sprchou. Zrazu zistíte, že všetky nepríjemnosti, ktoré ste roky pri umývaní riadu a upratovaní prehliadali, sa dajú jednoducho odstrániť.

Neprehliadnite: Premnožené bzdochy sa tlačia do domov a bytov. Takto sa ich zbavíte!

Problémy, ktoré vyrieši batéria so sprchovou koncovkou

Ak doteraz používate len klasickú kuchynskú batériu bez vyťahovacej koncovky, pravdepodobne poznáte tieto patálie:

  • Opláchnuť veľký hrniec, panvicu či plech je hotová dráma     

  • Napustiť vodu do vedra či krhly sa vám podarí len vo vani alebo v sprche.     

  • Umyť celú plochu drezu po celej jeho ploche si vyžaduje akrobaciu s hubkou na riad, keďže fixný prúd vody nikdy nezasiahne všetky miesta.

  • Pri napúšťaní vody z obyčajnej batérie často dochádza k nežiaducemu rozstrekovaniu vody, čo znamená pravidelné utieranie okolia drezu.

Naproti tomu drezová batéria s výsuvnou koncovkou a možnosťou prepínania prúdu vody všetky tieto problémy eliminuje. Preto je tiež nevyhnutnou súčasťou gastronomických prevádzok. Ak radi trávite čas v kuchyni varením a pečením, no chcete si čo najviac uľahčiť upratovanie kopy riadu, výsuvnú spršku si nebudete vedieť vynachváliť.

Vyskúšajte: Aromadifuzéry: Od výberu cez tipy a triky pri používaní až po zdravotné benefity

Nerezová batéria so sprškou
Intercom.sk

Vyťahovacia koncovka a jej výhody

Výsuvná sprchová koncovka je doslova predĺženou rukou kuchynskej batérie. Vďaka nej pohodlne dosiahnete do každého rohu vášho drezu, naplníte veľké hrnce bez toho, aby ste ich museli držať v umývadle a bez problémov umyjete objemné kusy riadu.

Sprchová časť na konci hadice sa dá vytiahnuť z tela batérie zvyčajne v dĺžke 20 až 70 cm, čím výrazne zväčšuje akčný rádius batérie. Oceníte to pri plnení hrncov vodou priamo na sporáku, pri polievaní kvetov či napúšťaní veľkých objemov vody do nádob.

Vyťahovací systém je pritom skonštruovaný tak, aby bol čo najodolnejší voči opotrebovaniu. Sprchovú koncovku totiž z tela batérie vyťahujete a zasúvate neustále, preto musí byť tento mechanizmus spoľahlivý a trvácny.

Veľkú úlohu zohráva tiež ergonómia ovládacích prvkov. Prepínače medzi jednotlivými režimami prúdu by mali byť ľahko prístupné, dobre umiestnené a intuívne ovládateľné.

Variabilný prúd podľa vašich predstáv

S klasickou batériou ste odkázaní na jeden univerzálny prúd, či sa vám to páči alebo nie. Ale s modernou batériou so sprchovou koncovkou máte kontrolu vo svojich rukách. Môžete prepínať medzi rôznymi režimami.

Jemný prúd perlátora sa hodí na bežné činnosti: umývanie rúk, opláchnutie ovocia alebo naplnenie pohára vodou. Počas veľkého upratovania alebo boja s pripáleninami na panvici si ho jednoducho prepnete na sprchový prúd. Tlak vody hravo odstráni najodolnejšie nečistoty a mastnotu, ktoré bežne úpenlivo drhnete hubkou a na ich odstránenie miniete veľa saponátu.  

Špeciálne technológie, ako napríklad plochý prúd SatinFlow od Hansgrohe, posúvajú komfort ešte o level vyššie. Koncentrovaný prúd bez rozstrekovania šetrí vodu a zároveň eliminuje šírenie baktérií po kuchynskej linke. Taktiež uľahčuje manipuláciu a znižuje potrebu neustáleho utierania okolia drezu.

Pripravte si:  Vyskúšajte pranie uterákov s jedlou sódou, výsledok vás prekvapí

kuchynská batéria so sprškou
Intercom.sk

Tipy na moderné kuchynské batérie s výsuvnou sprškou

Kuchynská batéria je dnes plnohodnotný dizajnový doplnok, ktorý môže podčiarknuť štýl celej miestnosti. Ponuka prevedení je široká, takže nájsť vhodnú batériu prispôsobenú dizajnu vašej kuchyne tak nie je vôbec zložité.

Zákazníci e-shopu Intercom si obľúbili napríklad tieto:

Drezová batéria Hansgrohe AQUNO SELECT

Značka Hansgrohe je známa batériami, ktoré kombinujú čistý dizajn a vymakanú funkcionalitu. Batéria Aquno Select ponúka tieto technológie:

  • Mikrojemný plochý prúd SatinFlow je tak šetrný, že by ste mu zverili aj umývanie vašej porcelánovej súpravy po prababičke. 

  • Flexibilnú výsuvnú koncovku s tlačidlom Select na prepínanie medzi klasickým a sprchovým prúdom.

  • Voľnosť pohybu vďaka otočnému ramienku, ktorého rozsah si prispôsobíte podľa potreby (60°, 110°, 150°).     

  • Magnetický držiak spršky MagFit, na ktorom bude koncovka vždy pevne zaistená.       

  • QuickClean technológia pre rýchle odstránenie nečistôt a vodného kameňa z perlátora.    

Drezová batéria so sprškou Aquaristo Style YOUNG S WHITE

Obľúbená je aj cenovo dostupnejšia kuchynská batéria Young S White značky Aquaristo Style, ktorá má:

  • Flexibilnú výsuvnú koncovku s prepínateľným prúdom – stačí stlačiť tlačidlo a môžete si vybrať medzi jemným perlátorovým prúdom alebo intenzívnejším sprchovým prúdom podľa potreby.

  • Voľnosť pohybu zabezpečenú vďaka plne otočnému ramienku v tvare U. Koncovku nasmerujete presne tam, kam potrebujete, či už do rohu drezu alebo do hlbokého hrnca.

  • Moderný, elegantný dizajn v kombinácii bielej a lešteného chrómu, ktorý skvele zapadne do každej kuchyne. 

  • Stojankovú montáž pre jednoduchú a rýchlu inštaláciu bez potreby zložitých úprav.

Investícia do kvalitnej drezovej batérie so sprchou sa vám niekoľkonásobne vráti v podobe ušetreného času, námahy a možno aj niekoľkých zachránených obľúbených hrnčekov. Presvedčte sa sami a navštívte sekciu obľúbených batérií so sprchou na www.intercom.sk.

Zdroj úvodnej fotky: Intercom.sk

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE