RECEPT: Čučoriedkové makrónky z Pečie celé Slovensko

Čučoriedky sú fantastickým letným ovocím, ktoré je plné vitamínov a antioxidantov. Vedeli ste o tom, že ide o jedny z najzdravších tunajších plodov? Využiť ich môžete napríklad aj pri príprave chutných makróniek. Tieto čučoriedkové makrónky s bielou čokoládou upiekol v relácii Pečie celé Slovensko Miňo. Hor sa do pečenia!

Suroviny na cesto na makrónky:

  • 300 g mandľová múka (preosiata) alebo 500 g nepreosiatej
  • 300 g práškový cukor
  • 220 g vaječné bielky
  • 300 g kryštálový cukor
  • 80 ml voda
  • farby (čierna, fialová, biela)

Suroviny na plnku:

  • 400 g biela čokoláda
  • 200 ml šťava z čučoriedkového kompótu
  • 200 g čučoriedky zavárané
  • 20 g Gustin (zemiakový škrob)

Ozdoba: jedlé kvety (kamilky, margarétky, mini chryzantémy), 300 g biela čokoláda

Postup prípravy makróniek:

  1. Z preosiatej múky, práškového cukru a 100 g bielkov si vytvoríme hmotu, podobnú marcipánu, ktorú zafarbíme bielou farbou.
  2. V mise si vyšľaháme 110g bielkov, z kryštálového cukru a vody si urobíme rozvar (sirup) a pri teplote 118 °C ho pomaly vlievame do vyšľahaných bielkov a šľaháme pokým nám sneh trocha nevychladne. 
  3. Postupne pridávame sneh do mandľovej hmoty a premiešavame, kým nám nevznikne polotekuté cesto. 
  4. Cesto si rozdelíme na tri časti, kde každú z nich zafarbíme podľa potreby. 
  5. Naplníme si vrecko cestom a na pripravenú podložku striekame makrónky. 
  6. Pečieme asi 15 minút pri teplote 130 °C. Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť. 
  7. Pripravíme  si náplň. Čučoriedky si rozvaríme a pridáme do nich škrob a necháme vychladnúť.
  8. Šťavu z čučoriedok privedieme k varu a odstavíme, pridáme bielu čokoládu a miešame pokým sa nám neroztopí a neurobí sa nám ganáž.
  9. Necháme trocha stuhnúť a plníme makrónky – koliesko ganáže a do stredu čučoriedkový rozvar.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE