Prečo si zaobstarať rozkladaciu pohovku?

výhody rozkladacej pohovky

Sedacia súprava je dominantou obývacej izby, plní estetickú aj praktickú funkciu. Okrem toho, že by mala byť radosť sa na ňu nielen pozrieť, ale aj posadiť, môže plniť aj ďalšie úlohy. Napríklad taká rozkladacia pohovka vám môže ušetriť veľa starostí. Ako? 

Odporúčame:  Umývanie okien: Takto to zvládnete rýchlo a bez šmúh!

Pohovka by mala ladiť s interiérom 

Sedačka je dôležitou súčasťou interiéru, je tým prvým, čo si väčšinou všimneme. Mala by byť pohodlná, praktická a samozrejme aj pekná. S interiérom by mala ladiť, a to najmä štýlom a farbou. Tá ale môže byť aj v kontraste s ostatným vybavením, záleží na tom, ako veľmi odvážni a kreatívni sme a ako na nás má celkovo pôsobiť. 

Viete, že keď si vyberáte sedačku, máte na výber z niekoľkých možností? Zaobstarať si môžete klasickú sedačku, ktorú často označujeme ako gauč, sedačku do L, sedačku do U a sedaciu súpravy z niekoľkých kusov nábytku určeného na sedenie ako sú pohovky, otomany a kreslá? 

Rozkladacia sedačka sa dá využiť aj inak, než len na sedenie 

Sedačky si do obývacej izby väčšinou vyberáme preto, aby sme si mali kam sadnúť, keď chceme sledovať televíziu alebo si po návrate domov len tak oddýchnuť. Radi na ne usadíme aj hostí, ktorí prídu na návštevu. Ani to ale nemusí byť všetko, kto z nás ešte neriešil, že u neho niekto chcel prespať, ale nemal kde? Rozkladacia sedačka tento problém vyrieši. 

Viete, že rozkladacia sedačka má aj ďalšie výhody?  

  • Je praktická a šetrí priestor.           

  • Využijete ju pre seba aj pre návštevy, ktoré už nemusíte posielať na hotel.       

  • Môžu disponovať úložným priestorom, čo ocenia hlavne tí, ktorí majú malý byt.

Neprehliadnite:  Premnožené bzdochy sa tlačia do domov a bytov. Takto sa ich zbavíte!

Rozkladacia sedačka
Okay.com

Na čom pri výbere rozkladacej sedačky záleží? 

Keď sa rozhodnete pre rozkladaciu sedačku, je potrebné sa zamerať na: 

  • Počet miest na spanie v rozloženom stave (väčšinou ide o 1 alebo 2 miesta).       

  • Spôsob rozkladania, ktorý je zásadný s ohľadom na priestor, ktorý na rozloženú sedačku budete potrebovať.     Niektoré sa vysúvajú dopredu, iné sklopením chrbtovej opierky.

Vyskúšajte:  Vyskúšajte pranie uterákov s jedlou sódou, výsledok vás prekvapí

A čo úložný priestor? 

Aj ten môže byť súčasťou rozkladacej pohovky, a vlastne by aj mal. Kam by ste tiež ukladali periny, vankúše, obliečky a ďalšie veci? Väčšinou sa nachádza pod hlavnou sedacou časťou alebo v otomane a otvára sa vyklápaním alebo vysúvaním. Kto má doma málo úložného priestoru, tomu môže rozkladacia pohovka vytrhnúť tŕň z päty.

Zdroj úvodnej fotky: Okay.com

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE