RECEPT: Mrkvový koláč Earl Grey s mangom z Pečie celé Slovensko

Mrkvový koláč od Inge z relácie Pečie celé Slovensko v sebe kombinuje viacero chutí, ktoré spolu vytvárajú niečo, čo skrátka musíte ochutnať a čomu neodoláte. Nejde len o taký obyčajný mrkvový koláč. Ozvláštnený je čajom Earl Grey a navyše aj exotickou chuťou manga. Ide o perfektný koláčik do horúcich dní, keď človek dostane chuť na sladké. Hor sa do pečenia!

MRKVOVÝ KORPUS

  • 77 g slnečnicový olej
  • 77 g biely jogurt
  • 2 vajíčka
  • 160 g strúhanej mrkvy
  • 125 g trstinový cukor (+ 80g na karamelizované orechy)
  • 6 g prášok do pečiva
  • 154 g múka hladká
  • soľ
  • 80g pekanové orechy

Postup: Najskôr skaramelizujeme orechy. Múku a prášok do pečiva zmiešame a preosejeme. Zmiešať olej, jogurt, vajíčka, pyré, cukor, soľ vyšľaháme. Pridáme suché ingrediencie, nakoniec pekanové orechy. Pečieme na 175 °C cca 30-40min.

SIRUP

  • 50 g vody
  • 65 g cukor
  • lyžica čaju Earl Grey

Postup: Z vody, cukru uvaríme sirup. Do sirupu pridáme čaj, necháme chvíľku lúhovať, precedíme.

KRÉM S EARL GREY

  • 2 PL sirup s Earl Grey
  • 250 g mascarpone
  • 170 g šľahačka
  • 50 g práškový cukor

Postup: Vyšľaháme na tuhý krém všetko spolu.

MANGO KOMPOTE

  • 140 g mango pyré
  • 35 g cukor kryštálový
  • 2 g pektín
  • trochu citrónovej stavy
  • 60 g čerstvé mango

Postup: Pyré zohrejeme, pridáme cukor s pektínom, privedieme k varu. Nakoniec pridáme citrónovú stavu a mango nakrájané na kúsky.

MANGO GANACHE

  • 40g mango pyré
  • 110g biela čokoláda
  • 50g maslo

Postup: Čokoládu roztopíme na vodnom kúpeli. Pyré zohrejeme a vylejeme na čokoládu. Necháme vychladnúť, pridáme maslo.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE