RECEPT: Kvietkované cupcakes s čokoládovým karamelom z Pečie celé Slovensko

Tieto krásne kvietkované cupcakes upiekla v relácii Pečie celé Slovensko súťažiaca Lucka. Ukrývajú sa v nich kúsky čokolády, ako aj plnka z čokoládového karamelu. Cupcakes sú skvelou voľbou, ak vás čaká domáca oslava alebo návšteva. Pohostíte svojich hostí touto sladkou dobrotou aj vy?

Suroviny na cesto:

  • 220 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • ¼ ČL sódy bikarbóny
  • Štipka soli
  • 113 g masla izbovej teploty
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 2 banány
  • 120 g mlieka
  • 1 ČL vanilky
  • 100 g čokoládových kúskov

Suroviny na plnku:

  • 150 g čokoládového karamelu
  • 80 ml šľahačky

Krém na kvety:

  • 330 g bielkov
  • 555 g kryštálového cukru
  • 750 g masla
  • 120 g vody

+ potravinové farby – ružová, fialová, zelená

Postup prípravy cupcakes:

  1. Cesto – maslo mixujeme na stredných otáčkach. Pridáme cukor a šľaháme 1-2 minúty. Pridáme vajcia jedno po druhom. Vmiešame roztlačené banány, mlieko a vanilku. Nakoniec pridáme suché ingrediencie a čokoládové kúsky. Košíčky plníme do ¾. Pečieme na 165 stupňov 15-18minút.
  2. Plnka – suroviny zohrejeme spolu v mikrovlnke 1-2min a ponorným mixérom rozmixujeme. Dáme schladiť do chladničky a následne plníme cupcaky, do ktorých sme si pomocou lyžičky urobili jamku.
  3. Krém na kvety – bielky začneme šľahať v mixéri a cukor s vodou zohrejeme na 118 stupňov. Horúce hneď lejeme do vyšľahaných bielkov a šľaháme do tuhej lesklej peny. Potom pridávame na kocky nakrájané maslo. Krém farbíme potravinovými farbami gélovými, na vytvorenie kvietkov používam špičky na tvorbu lupeňov na ruže.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE