RECEPT: Medovo-citrónový cheesecake z Pečie celé Slovensko

Počas horúceho leta hľadáme rôzne formy osvieženia. Jednou z tých najlepších je dozaista pobyt pri vode. Avšak i chutný drink nás dokáže dobre schladiť. Výborne osviežujúce sú citrusy, ktoré môžeme pridať do vody, alebo na ktorých si môžeme pochutnávať. Ak túžite v horúčavách po niečom sladkom, no zároveň poriadne osviežujúcom, odporúčame medovo-citrónový cheesecake od Magdy z Pečie celé Slovensko!

CESTO:

Ingrediencie:

  • 240 g hladkej múky

  • 100 g práškové cukru
  • 50 g hery
  • 2 PL medu
  • 1 celé vajce
  • 0,5 KL sódy bikarbóny
  • 100 g roztopené maslo

Postup:

  1. Vypracovať cesto, dať na vymastený a vysypaný plech, piecť na 160 stupňov (8-10 minút).
  2. Upečený plát rozmixovať 200 g.
  3. Pridať 100 g roztopeného masla.
  4. Do formy zaseknúť papier na pečenie, potrieť maslo, nasypať zmes a utlačiť.
  5. Chladiť v chladničke.

PLNKA:

Ingrediencie: 

  • 3 citróny

  • 20 g zlatý klas
  • 4 PL medu
  • 2 dcl vody

Postup:

  1. Citróny odšťaviť, precediť, doliať vodou do 2,5 dcl.

  2. Šťavu dať do hrnčeka+med+zlatý klas.
  3. Uvariť na stredne hustý puding.
  4. Trochu chladiť miešaním a naliať na stuhnutú tvarohovú plnku.

Citrónové želé:

Ingrediencie:

  • 400 g kyslej smotany 18 %

  • 250 g mascarpone
  • 500 g jemný tvaroh 
  • 3 PL citrónová šťava (1 citrón)
  • 3 PL medu
  • 80 g práškového cukru
  • 20 g želatíny + 50 ml vody – namočiť (želatína prášková jemná)
  • 2 vanilky
  • 200 ml sladká smotana 40 % 

Postup:

  1. Do hrnčeka namočiť želatínu do studenej vody, nechať napučať.

  2. Do väčšej nádoby dáme kyslú smotanu, mascarpone, tvaroh, cukor, vanilky, med, citrón. Zamiešať mixérom, spojiť.
  3. Zvlášť vyšľaháme šľahačku.
  4. Roztopíme želatínu pomaly, nesmie vrieť, musí byť len glejovitá, roztopená.
  5. Do tvarohovej zmesi zašľahať mixérom želatínu (rýchlo), vyliať do toho šľahačku a jemne zamiešať mixérom na 1. stupni.
  6. Urýchlene naliať na medové cesto, dať chladiť.

Ozdoba:

  • 2 citróny
  • 5 vetvičiek mäty
  • 250 ml šľahačky
  • sáčok + špička na šľahačku

Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE