Patríte k milovníkom exotických ananásov? V tom prípade si tento ananásový koláč zamilujete. V relácii Pečie celé Slovensko ho upiekol súťažiaci Marián. Čo naň poviete? Podľa nás sa mu vydaril a vyzerá na zahryznutie. Upiecť si ho môžete podľa jednoduchého receptu nižšie. Je skvelou voľbou k nedeľnej kávičke či ako pohostenie pre návštevu.
Suroviny na cesto:
- 600 g ananásového kompótu
- 450 g polohrubej múky
- 600 g kryštálového cukru
- 3 vajcia
- 3 KL jedlej sódy
- 1,5 prášku do pečiva
- 2 dcl rumu
Na ozdobenie:
- 200 g vlašských orechov
- 100 g čokolády
Plnka:
- 500 g mascarpone
- 2 ks pudingového prášku
- 800 ml kokosového mlieka
- 100 g kryštálového cukru
- 2 ks vanilkového cukru
Postup prípravy ananásového koláča:
- Ananásový kompót v mixéri rozmixujeme na pyré. Zmiešame s vajíčkami, múkou, cukrom, sódou a práškom do pečiva.
- Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu cca 20 minút na 170 stupňoch.
- Necháme vychladnúť. Po vychladnutí potrieme rumom.
- Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Po vychladnutí zmiešame s mascarpone a natrieme na korpus.
- Ozdobíme pekanovými orechmi a strúhanou čokoládou.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko