RECEPT: Kokosovo-mangová palacinková torta z Pečie celé Slovensko

Mango a kokos predstavujú skvelú exotickú kombináciu chutí, ktorú skrátka musíte vyskúšať. Napríklad aj v podobe takejto palacinkovej torty. Kokosové palacinky v nej skvelo dopĺňa plnka s obsahom manga. Ak chcete túto dobrotu ochutnať aj vy, postupujte podľa receptu od Ďoďa z relácie Pečie celé Slovensko. 

Suroviny na palacinky:

  • 300 g kokosového mlieka
  • 1,1 l mlieka
  • 750 g hladkej múky
  • 30 g kokosu
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • Štipka soli

Mangové pyré:

  • 2 ks manga
  • 30 g cukru

Plnka:

  • 400 g masla
  • 325 g práškového cukru
  • 130 g šľahačky 33 %
  • 13 g vanilkového extraktu
  • 105 g mangového pyré

Poleva:

  • 150 g bielej čokolády
  • 60 g šľahačky 33 %
  • 90 g kukuričného sirupu
  • 7,5 g želatíny
  • 120 g mangového pyré

Na ozdobenie:

  • Plátky manga (2 ks manga)
  • Jedlé lístky kvetov
  • Kokosové lupienky

Postup prípravy palacinkovej torty:

  1. Na prípravu palaciniek si pripravíme cesto zmiešaním všetkých surovín. Môže sa stať, že cesto bude riedke – pridáme múku. Naopak, ak cesto nie je liate, pridáme mlieko. Pečieme na panvici v tvare štvorca, ktorú mierne potrieme olejom. Môžeme piecť aj na okrúhlej panvici, no palacinku zrežeme zvrchu a zospodu asi o 3 cm. Takto upečieme 30 palaciniek.
  2. Medzi tým si pripravíme mangové pyré nakrájaním manga na kocky a jeho varením s cukrom na miernom ohni. Na konci mango tyčovým mixérom dostaneme do stavu pyré.
  3. Krém pripravíme nasledovne – maslo vyšľaháme do peny a pridáme práškový cukor, ktorý necháme šľahať do jeho rozpustenia. Neskôr pridáme smotanu na šľahanie a šľaháme do zväčšenia objemu krému. Nakoniec pridáme vanilkový extrakt a mangové pyré, ktoré nesmie byť horúce.
  4. Pripravené palacinky si rozložíme do dlhého pásu (asi po 5 ks). Následne na nich nanesieme vrstvu krému a ukladáme rovnobežne plátky manga. Na tieto plátky využijeme 2 ks manga. Takto postupne stáčame ďalšie palacinky až nám vznikne torta z palaciniek. Tú obtrieme zvyšným krémom a zarovnáme. Dáme schladiť do chladničky.
  5. Na vrchu bude torta poliata polevou, ktorú pripravíme roztopením bielej čokolády, šľahačky a kukuričného sirupu. Keď sa jednotlivé zložky spoja pridáme 5 g namočenej želatíny a mangové pyré. Polevou pomaly zakryjeme povrch torty a dáme naspäť do chladničky.
  6. Tortu ozdobíme kúskami manga, lístkami jedlých kvetov a kokosom.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE