RECEPT: Obložené chlebíčky s francúzskym šalátom z Pečie celé Slovensko

Hľadáte inšpiráciu na to, čo pripraviť hosťom, či už na domácej oslave alebo pri nejakej neformálnej návšteve? A čo tak obložené chlebíčky? Ale nie také obyčajné. Tieto s domácim francúzskym šalátom a domácom chlebíkom pripravila v relácii Pečie celé Slovensko súťažiaca Lucka. Verte, že sa po nich len tak zapráši!

Suroviny na chlieb:

  • 600 g bieleho jogurtu gréckeho typu
  • 250 g špaldovej hladkej múky
  • 250 g špaldovej celozrnnej múky
  • 1 ČL medu
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • Semiačka podľa chuti

Francúzsky šalát:

  • 1 zeler
  • 4 mrkvy
  • 2 jablká
  • 1 väčšia cibuľa
  • Zavárané uhorky (5-6 ks)
  • 1 PL francúzskej horčice
  • Soľ

Domáca majonéza:

  • 2 žĺtky
  • 1 PL francúzskej horčice
  • 300 ml slnečnicového oleja
  • Soľ
  • Čierne korenie

Postup prípravy obložených chlebíkov:

  1. Chlieb – všetky suroviny spolu zmiešame. Vytvarujeme do obdĺžnika a pečieme vo forme na papieri na pečenie 180 stupňov približne 50 minút.
  2. Žĺtky s horčicou spojíme ponorným mixérom vo vysokej nádobe a postupne pomaly prilievame olej a stále mixujeme, kým nevznikne majonéza. Nakoniec dochutíme soľou a korením.
  3. Zeler, mrkvu a jablko pokrájame na kocky. Cibuľku na jemno a uhorky nastrúhame na strúhadle. Všetko spolu zmiešame pridáme horčicu a domácu majonézu. Podľa potreby osolíme a okoreníme.
  4. Na dozdobenie môžeme použiť ako Lucia prosciutto šunku, suchú salámu, šalátovú uhorku, cherry paradajky, plátkový syr, polníček, rukolu a mikrobylinky.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE