RECEPT: Košíčky s čokoládovou mascarpone plnkou z Pečie celé Slovensko

No nevyzerajú tieto sladké košíčky s čokoládovou mascarpone plnkou na zahryznutie? Vnútri ukrývajú čerešňu naloženú v rume. Upiecť si ich môžete podľa receptu z Pečie celé Slovensko. Hodia sa na vianočný alebo veľkonočný stôl, ale aj ako pohostenie na oslavu alebo pre návštevu. Hor sa do pečenia!

Suroviny na košíčky:

  • 300 g hladkej múky
  • 80 g práškového cukru
  • 200 g rastlinného tuku na pečenie
  • 2 žĺtky
  • 1 vanilkový cukor
  • Citrónová kôra

Suroviny na plnku z mascarpone:

  • 200 g horkej čokolády
  • 200 ml 33 % smotany na šľahanie
  • Štipka soli
  • Trochu cukru
  • 250 g mascarpone
  • Plus čerešne alebo višne čerstvé namočené v rume

Postup prípravy košíčkov:

  1. Košíčky – zmiešame, urobíme cesto, dáme na chvíľu do chladničky, pečieme v košíčkoch pri 180 stupňov približne 15 minút.
  2. Plnka – smotane rozpustíme čokoládu za stáleho miešania so soľou a cukrom. Vyšľaháme, odstavíme, ochladíme, dáme do chladničky. Potom prešľaháme a pridáme mascarpone.
  3. Do vychladených košíčkov dáme čerešne v rume, nasekané, navrch ozdobíme plnkou a na ňu dáme farebné guličky z marcipánu.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE