RECEPT: Zemiakový quiche s kozím syrom z Pečie celé Slovensko

Poznáte quiche? Ide o francúzsky slaný koláč, ktorý možno podávať ako obed či večeru. Upiecť ho možno v rôznych príchutiach. Skvelú kombináciu zvolila Inga z relácie Pečie celé Slovensko, ktorá upiekla zemiakový quiche s kozím syrom, sušenými paradajkami, červenou cibuľkou a vlašskými orechmi. Zbiehajú sa vám slinky? Tak hor sa do pečenia! 

Suroviny na cesto:

  • 230 g maslo studené
  • 340 g hladká múka
  • 70 g mlieko
  • 10 g soľ

Suroviny na plnku:

  • 185 g zemiaky ošúpané (2-3 stredné zemiaky)
  • 40 g tvrdý kozí syr (gouda)
  • 100 g mäkký kozí syr
  • 9-12 ks sušené paradajky
  • ½ červenej cibule
  • 40 g vlašské orechy

Suroviny na zálievku:

  • 150 g mlieko
  • 160 g šľahačka
  • 1 vajíčko
  • 2 žĺtka
  • 22 g kukuričný škrob
  • 30 g tvrdý kozí syr
  • soľ
  • Čierne mleté korenie

Postup: Všetko spolu zmiešať.

Postup na quiche s kozím syrom:

  1. Cesto: Múku zmiešať so soľou. Pridať na kocky nakrájané studené maslo. Vymiešať. Pridať studené mlieko. Cesto vyvaľkať, vyložiť do formy.
  2. Plnka: Zemiaky uvariť a spraviť pyré. Tvrdý syr nastrúhať.
  3. Všetko poukladáme a zalejeme zálievkou. Pečieme cca 40 minút na 180 až 200 °C.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE